Implantologjia

Në klinikën dentare Implantus, jemi të specializuar në implantologjinë e avancuar – një fushë e stomatologjisë që ka transformuar jetën e individëve të shumtë, duke ofruar zgjidhje të përhershme për dhëmbët që mungojnë. Implantologjia fokusohet në rikthimin jo vetëm të buzëqeshjes, por edhe të vetëbesimit dhe cilësisë së jetës suaj.

Çfarë është Implantologjia?

Implantologjia është një disiplinë që i kushtohet implanteve dentare. Implantet dentare janë prej titaniumi biokompatibël dhe vendosen kirurgjikisht në nofullën tuaj për të shërbyer si bazë për dhëmbët zëvendësues. Këto implante të jashtëzakonshme ofrojnë një zgjidhje të përhershme dhe kanë pamje natyrale për dhëmbët që mungojnë, duke siguruar që ju të mund të keni sërish një buzëqeshje të plotë dhe funksionale.

https://implantus.al/wp-content/uploads/2023/10/implantology-main-img.jpg
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Pse duhet t'i besoni vetëm klinikës së duhur me mjekë të specializuar?

Në klinikën dentare Implantus, ne besojmë se rrugëtimi i çdo pacienti është unik. Kjo është arsyeja pse ne i japim rëndësi besimit tuaj në një klinikë, që jo vetëm ofron zgjidhje të avancuara implantologjie, por gjithashtu krenohet me mjekë të specializuar me njohuri të thelluara në këtë fushë.

Dr. Roland Zhuka, mjek i nderuar i klinikës sonë, zotëron mbi 25 vite përvojë dhe përkushtim në implantologji. Ekspertiza dhe përkushtimi i tij i jashtëzakonshëm ndaj pacientit e bëjnë Implantus destinacionin kryesor për vendosjen e implanteve të avancuara.

Implantet dentare të avancuara dhe implantet dentare tradicionale ose “normale” ndajnë të njëjtin koncept themelor, atë të zëvendësimit të dhëmbëve që mungojnë, me rrënjë artificiale të dhëmbëve. Sidoqoftë, ekzistojnë dallime kryesore midis të dyjave për sa i përket teknikave, materialeve dhe kompleksitetit të procedurave.

 1. Teknika dhe vendosja:

Implantet Dentare Tradicionale: Në implantologjinë tradicionale, çdo dhëmb që mungon zakonisht zëvendësohet me një implant të vetëm. Këto implante vendosen në mënyrë kirurgjikale në kockën e nofullës në vendndodhjen e dhëmbit që mungon. Kjo është një metodë e mirë dhe e praktikuar gjerësisht.

Implantet dentare të avancuara: Implantologjia e avancuar shpesh përfshin teknika më komplekse, të tilla si procedurat All-on-4, All-on-6 ose All-on-8. Këto metoda përdorin më pak implante (zakonisht 4, 6 ose 8) për të mbështetur një hark të plotë të dhëmbëve, gjë që mund të jetë një zgjidhje më efikase dhe me kosto efektive kur mungojnë shumë dhëmbë.

 1. Të përshtatshme për raste të ndryshme

Implantet Dentare Tradicionale: Implantet tradicionale janë të përshtatshme për shumicën e pacientëve me dhëmbë të munguar, pavarësisht nëse është një dhëmb i vetëm apo shumë dhëmbë. Ato përdoren gjithashtu për raste unike.

Implantet dentare të avancuara: Procedurat e avancuara të implanteve, si All-on-4 ose All-on-6, shpesh zgjidhen për rastet kur pacientët kanë humbje të konsiderueshme të densitetit kockor.
Këto metoda mund të zëvendësojnë një arkadë të plotë dhëmbësh me më pak implante dhe janë veçanërisht të dobishme për individët që mund të mos jenë kandidatë idealë për implantet tradicionale.

all-on-4-dental-implants
all-on-6-dental-implants
all-on-8-dental-implants
 1. Vështirësia Kirurgjikale:

Implantet Dentare Tradicionale: Procedura kirurgjikale për implantet tradicionale mund të ndryshojë në kompleksitet në varësi të nevojave specifike të pacientit, por përgjithësisht realizohet nga shumë mjekë dentist.

Implantet Dentare të Avancuara: Procedurat si All-on-4 dhe All-on-6 kërkojnë trajnim dhe përvojë të specializuar. Ato përfshijnë planifikim të kujdesshëm për të maksimizuar përdorimin e kockës së disponueshme dhe mund të kërkojnë teknika shtesë, të tilla si ngritja e sinuseve, për të siguruar një bazë të qëndrueshme për implantet.

 1. Afati Kohor i Trajtimit:

Implantet Dentare Tradicionale: Afati kohor i trajtimit për implantet tradicionale mund të zgjatet për disa muaj, duke përfshirë faza të shumta, duke përfshirë vendosjen e implantit, shërimin, vendosjen e abutmentit dhe vendosjen e kurorave.

Implantet e Avancuara Dentare: AProcedurat e avancuara të implanteve shpesh ofrojnë një afat kohor më të përshpejtuar të trajtimit. Në disa raste, pacientët mund të marrin një hark të plotë dhëmbësh në të njëjtën ditë me vendosjen e implantit, të njohur si “ngarkimi i menjëhershëm” ose “dhëmbë brenda ditës”.

 1. Kostoja:

Traditional Dental Implants: Implantet tradicionale mund të jenë më ekonomike për zëvendësimin e dhëmbëve individualë. Megjithatë, kostot mund të ndryshojnë shumë bazuar në kompleksitetin e ndërhyrjes dhe nevojën për procedura shtesë.

Implantet Dentare të Avancuara: Nëse kostoja fillestare e procedures me implante të avancuara mund të jetë më e lartë për shkak të përdorimit të më shumë implanteve, ato mund të jenë më ekonomike kur zëvendësoni një hark të plotë dhëmbësh në raport me vendosjen e implanteve individuale për secilin dhëmb.

Zgjedhja mes implanteve dentare tradicionale dhe atyre të avancuara varet nga nevojat unike dentare të pacientit, shëndeti i kockës dhe preferencat personale.
Megjithatë, një konsultë me një implantolog të kualifikuar mund të ndihmojë në përcaktimin e planit më të përshtatshëm të trajtimit për çdo rast individual.

impianti-zigomatici
nasal
pterigoid

Kontakto Tani

Jeni gati të nisni rrugëtimin tuaj për të patur një buzëqeshje më të shëndetshme dhe rrezatuese? Jeni të lutur të na kontaktoni për t’ju asistuar në arritjen e shëndetit tuaj optimal dentar.

  Copyright © Implantus. Created by Ahead Creative.

  Copyright © Implantus. Created by Ahead Creative.

  bt_bb_section_top_section_coverage_image